Anasayfa / Diğer / Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır Tedavisi Nasıl Yapılır?

Nasır, halk arasında bir çok kişide bulunmaktadır fakat çoğunlukla fazla şikayete maruz bırakmadığından önemsenmez. Dolayısıyla insanlar muayene ya da tedavi olmaya gerek bile duymayabilir. Fakat özellikle ayakta bulunuyorsa acı verici boyutlara ulaşmaktadır.

Nasır Nedir?

Hemen üst paragrafta da açıkladığımız üzere nasır için derinin patolojik olarak kalınlaşması diyebiliriz.

nasır tedavisi

Nasır Neden Olur?

Neredeyse tek oluşum sebebi derinin ardışık şekilde darbelere maruz kalmasıdır dersek yanlış olmaz. Neredeyse denmesinin sebebi farklı sorunlarında nasır oluşumuna yol açmasından kaynaklıdır. Örneğin ayak tabanında meydana gelen siğiller de nasıra benzer bir durumun ortaya çıkmasında rol oynayabilmektedir.

Nasırın asıl meydana gelmesinde ki sebep ayağa büyük gelen ayakkabıların tercih edilmesidir. Ayakkabının içinde hareket eden ayak sürekli olarak bir noktaya sürter ve darbe alır. Sürekli olarak aynı noktaya çarpan bölgede bir travma meydana gelir ve bu travmanın uyardığı vücut o kısmı kalınlaştırarak güvenlik sağlamaya çalışır.

Yani buradan anlaşıldığı üzere aslında nasır bir savunma mekanizmasıdır. Ama yanlış bir gelişim sonucu eziyet verici bir durum almaktadır. Nasırın neden ve nasıl olduğu ile tedavisi hakkında diğer detaylı bilgileri https://www.nasirtedavi.com/nasir-tedavisi/ adresinden de öğrenebilirsiniz.

Nasır Belirtileri Nelerdir?

Nasırın oluşmadan önce bir belirtisi yoktur. Nasır ortaya çıktıktan sonra ciltte beliren sertlik ve kalınlaşma ile anlaşılabilir. Kalınlaşma ve sertleşme yanı sıra ağrıda nasırın belirtilerindendir. Ayak tabanında meydana gelen siğiller yapısından dolayı çokça nasır ile karıştırılabilir. Eğer ayak altında meydana gelen oluşum nasır değil siğilse bulaşma eğilimindedir ve tedavisi için nasıra göre çok daha hızlı bir şekilde doktora başvurulması gerekir.

Nasırın Sebepleri Nelerdir?

– Ayağa küçük yada büyük gelen ayakkabı tercihi
– Çok fazla yürümek
– Fazla kilolar
– Kemikli ayaklara sahip olmak
– Yalınayak dolaşmak
– Uzun süre yalınayak ayakkabı veya terlik giymek

Nasır Nasıl Geçer?

Her ne kadar kendi kendine geçmesi mümkündür denilecek bir vaka olsa da, zordur. Piyasada bu sorunun tedavisi için bulunan bazı ürünler vardır. Nasır bantları da bu ürünlerden sadece biridir. Nasırın üzerine yapıştırılan bu bantlar aslında daha çok sürtünmelerin yani travmaların engellenmesinde fayda sağlar.

Asıl yapılması gereken durum tercih edilen ayakkabının değiştirilmesidir. Eğer kundura giyiliyorsa spor, spor giyiliyorsa kundura, yüksek topuk giyiliyorsa alçak, alçak giyiliyorsa biraz daha yüksek giyilerek bir deneme yapılabilir. Burada ki amaç meydana gelen travmaların meydana geldiği noktanın değişmesini sağlamaktır.

Ayak için üretilmiş olan o şeklinde ki silikonlar, nasırın iyileşmesinde büyük rol oynayabilir. Diğer yapılacak işlemlerden biri ise, her banyo esnasında ayaklar suda bekletilerek, yumuşatılmalıdır. Yumuşadıktan sonra ise topuk taşı ismi verilen ponza taşı ile kalınlaşma inceltilebilir.

Tedavisi Nasıl Olur?

Eğer silikon, bant, kalem gibi ürünler olumlu sonuç vermiyorsa, tedavi için deneyimli bir cerrah tarafından muayene olmanız önemlidir. Nasır tedavisinde en etkili ve hızlı yöntemin radyo frekans olduğunu belirtmek mümkündür.

IDEA Klinik, tüm şubelerinde nasır tedavisini ortalama 10 dakikada gerçekleştirmektedir. Nasırın tedavisi için sadece yüzey değil, kökünün de alınması gereklidir. Radyo frekans yöntemi ile bu işlem hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilebilir. Nasır kökü, radyo frekans ile birlikte ortalama 10 dakika gibi kısa bir sürede başarıyla çıkarılmaktadır.

nasır tedavisi

Nasır Bandı İşe Yarar mı?

Günümüzde nasır şikayetlerini hafifletmek amacıyla çeşitli ürünler geliştirilmiştir ve bu ürünlerden biri sıkça tercih edilen bantlardır. Bu bantlar, keçe yastıklı ve ilaç içeren bir formülle hazırlanmış ürünlerdir.

Keçe, ayakkabı veya terliğin nasıra sürtünmesi sonucu oluşan acı veya ağrıyı azaltmak için kullanılır.

Salisilik asit içeren bu ürün, ayakta meydana gelen kalınlaşmayı gidermeye yardımcı olur. Aynı zamanda içerdiği asetik asit sayesinde, nasırın mikrop kapmasını önlemek ve iltihap oluşma riskini azaltmak amaçlanır.

Uzmanlar, bu tür bantların şikayetleri hafifletmede etkili olduğunu ancak sorunun temelini tamamen çözemediğini belirtir. Bu nedenle, nasırın uzman hekimler tarafından tedavi edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Nasır İçin Hangi Doktora Gidilir?

Eğer kendi denediğiniz çözümler nasır sorununuza çare olmadıysa, dermatolog (cildiye) veya genel cerrahi uzmanına başvurmak iyi bir seçenek olabilir. Doktorunuz, durumunuzu değerlendirdikten sonra ek yöntemleri önermek veya tedavi seçenekleri sunmak konusunda size yardımcı olabilir.

IDEA Kliniklerin tümünde nasır tedavisi konusunda tecrübeli ve yeterli donanıma sahip olan, ameliyatsız yöntemler tercih eden genel cerrahi uzmanları hizmet sunmaktadır.

İlaçla Nasır Tedavisi Olur mu?

Nasırın ilaçla tedavisi söz konusu olduğunda, bununla ilgili piyasada iki uygulama bulunmaktadır. Bunlar asit içeren sıvı ya da asite benzer yakıcı bant şeklinde ki ürünlerdir. Amaç bu ürünlerin nasıra temas ettirilmesi veya yapıştırılması ile bölgede ki derinin incelmesini sağlamaktır.

Fakat büyük nasırlarda her ne kadar üst deri tabakası incelse de sorunun baş yani tepe noktası olan nidus kısmına herhangi bir etkisi olmamaktır. Dolayısıyla büyük ihtimalle nasır bir süre sonra tekrar baş gösterecektir.

Koruma Önlemleriyle Tedavi

Nasırın herhangi bir yer ile temas edip, şikayetlere yol açmaması için silikon yastıklar bulunur. Bu silikon nasırın üstüne konularak darbe görmemesi ve nasırın gerilemesi amaçlanır. Yumuşaklığı ile şikayetleri azalttığı doğrudur fakat nasırın içerisinde bulunan nidusu yani tepe noktasını yok etme üstünlüğü yoktur. Dolayısıyla bu ürün için yalnızca şikayetleri azalttığı ancak iyileştiremediği söylenebilir.

Nasır İle Alakalı Sıkça Sorulan Sorular

Nasır Tanısı Nasıl Konur?

Cilt üzerinde bariz belli bir problem olan nasırın tanısı uzman bir doktor tarafından göz muayenesi ile kolayca konabilir. Ayak tabanında ortaya çıkan siğiller nasır ile karıştırılabildiğinden tercih edilecek doktorun nasır ve siğil konusunda tecrübeli olması önerilmektedir.

Nasır Ameliyatı Olmak Gerekir mi?

Geçmişte kullanılan bir yöntemdir. Nasırın olduğu bölge balık şeklinde çıkarılır ve deri dikilir. Ayak derisinin yapısından kaynaklı ciddi şekilde ağrı olabilir. Nidus komple alındığı için nüksetmesi zordur. Bir kaç gün ağrı, sızlama ve üzerine basamama gibi şikayetler görülür.

Nasırın Kesin Çözümü Nedir?

Bant, kalem, jilet ya da bitkisel ilaçların hepsi bir tarafa en doğru ve kesin çözüm nasırın radyo frekans yöntemi ile yok edilmesidir. Fakat bu tedavinin ardından nasır oluşumuna sebep olan faktör ortadan kaldırılmalıdır. Yoksa nasır tekrarlayacaktır.

Nasır En Çok Hangi Bölgelerde Görülür?

Nasır yaygın olarak ayak tabanında, ayak serçe parmağı kenarında, parmak aralarında veya avuç içleri ile el parmaklarında ortaya çıkabilmektedir.

Tedavi Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tedavi sonrasında tedavi uygulanan bölge 3-4 gün kadar bandajlı kalmaktadır. Sonrasında bandaj çıkarılarak günlük olarak duru su ile duş aldırılabilir ve tekrar bandajlanabilir. Tekrar nüksetmemesi için ayağa tam olan bol ve geniş olmayan ayakkabı tercih edilmeli. Yalın ayak dolaşılmamalı ve el ile çalışılan bir iş yapılıyorsa eldiven kullanılmalıdır.

Nasır Bulaşıcı mıdır?

Nasır bakteri veya virüs barındıran bir oluşum olmadığı için bulaşma riski yoktur. Ancak yazımızda sıklıkla belirttiğimiz gibi ayak altında oluşup nasır ile karıştırılabilen siğiller bulaşıcıdır.

IDEA Klinik Tedavi Merkezi
Eğer siz de nasırlarınızdan şikayetçiyseniz, size eziyet oluyorsa ve ne yaptıysanız geçmediyse telefon numaralarımızdan randevu alarak kliniklerimize gelebilir ve tedavi olabilirsiniz.

Yazar: Busra

iletişim
WhatsApp Destek
İletişim Bilgilerimiz